detector.media
26.07.2019 19:10
«Вікна-новини» на СТБ покажуть спецпроєкт, присвячений вибору професії
«Вікна-новини» на СТБ покажуть спецпроєкт, присвячений вибору професії
Автори циклу сюжетів дослідили український ринок праці, поспілкувалися з провідними роботодавцями, фахівцями, а також тими, «хто свого часу зробив неправильний вибір і згаяв 5 років у виші».

Про це повідомляє пресслужба СТБ.

Спецпроєкт «Профорієнтація» виходитиме у програмі «Вікна-новини» з 29 липня по 2 серпня о 17:30 та 22:00. Автори циклу сюжетів - Яна Брензей та Поліна Спасенко.

«Мама поганого не порадить? Та ну! А звідки в нас стільки безробітних юристів та економістів? Бо обирали професію за порадою батьків. А знаєте, як не помилитися з вибором? І чому ваш диплом уже нікого не цікавить? І для чого HR-спеціалісти заглядають у ваші соцмережі? І чому сторінка у Facebook та Instagram може виявитись важливішою за резюме? Про все це ми розкажемо у нашому спецпроєкті», - розповіла Поліна Спасенко.

У розпал вступної кампанії кореспонденти проаналізували, чи збігаються інтереси абітурієнтів з інтересами ринку, і виявили, що в країні величезний дисбаланс між тими, кого випускають університети, і тими, кого шукають працедавці.

«Україна – серед найосвіченіших країн світу, але при цьому українські топ-менеджери головним ризиком для своїх компаній називають нестачу кваліфікованих кадрів. Часто їм легше навчити з нуля, аніж перевчати випускників вишів. При цьому лише половина українських абітурієнтів обирає фах за покликом душі», - зазначила  Яна Брензей.

У спецпроєкті журналісти підіймають теми, куди йти навчатися, аби бути затребуваним спеціалістом, які навички варто розвивати у собі, щоб працевлаштуватися у престижну компанію, і як змінити фах, якщо вам за 35.

Нагадаємо, Комісія з журналістської етики (КЖЕ) висловила публічний осуд телеканалу СТБ через сюжет від 24 червня про політичну партію «Опозиційний блок».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY