detector.media
17.07.2019 12:40
При Офісі президента створять Раду з питань свободи слова (ДОПОВНЕНО)
При Офісі президента створять Раду з питань свободи слова (ДОПОВНЕНО)
Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив про створення Ради з питань свободи слова при Президентові України.

Про це він заявив під час наради «Свобода слова та інформаційна безпека України: спільні виклики – спільні рішення».

Кирило Тимошенко зазначив, що 17 липня на сайті президента має з'явитися інформація про відновлення роботи Ради при Офісі президента. За його словами, після оприлюднення інформації можна буде відкрито подавати пропозиції щодо складу Ради.

Пізніше на сайті президента опублікували повідомлення, згідно з яким, до складу Ради увійдуть по одному представнику від кожної редакції центральних ЗМІ.

«Після того як редакції визначаться, вони зможуть надіслати ім’я та прізвище свого представника із зазначенням місця роботи та посади на адресу: svoboda_slova@apu.gov.ua», – повідомляється на сайті президента.

Очікується, що Рада допомагатиме фіксувати та усувати загрози для свободи слова, прояви цензури. Серед пріоритетів Ради визначено захист права журналістів на професію, для цього до її складу увійдуть представники силових відомств і медіаюристи.

Крім того, аналогічні ради, до складу яких входитимуть представники регіональних ЗМІ, запропоновано створити при кожному голові ОДА.

Нагадаємо, у коментарі «Детектору медіа» радник команди Президента України з політичних питань Микита Потураєв розповів про плани створити робочу групу з питань захисту свободи слова. Зокрема, він розраховує на допомогу «колег, включаючи медіа і незалежних медіаюристів». До речі, представники медійних громадських організацій закликали президента Володимира Зеленського відновити робочу групу з безпеки журналістів. Крім того, заступник глави Адміністрації президента Кирило Тимошенко заявив, що команда АП Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY