detector.media
12.07.2019 20:39
На фасаді посольства України в Польщі відкрилась виставка малюнків Сущенка
На фасаді посольства України в Польщі відкрилась виставка малюнків Сущенка
Експозиція спрямована на те, щоб привернути увагу поляків і гостей польської столиці до проблеми незаконного ув’язнення українців у Росії, зокрема і журналіста Романа Сущенка.

Про це у коментарі «Укрінформу» розповів посол України в Польщі Андрій Дещиця.

«Сьогодні на фасаді посольства ми відкрили виставку малюнків Романа Сущенка, і це якраз співпало з цією, на жаль, трагічною датою - 1000 днів його незаконного перебування у в'язниці. Ця виставка, щоб привернути увагу поляків, гостей столиці Польщі та міжнародної спільноти до проблеми українських в’язнів: у першу — Романа, але й усіх українців, які перебувають у в’язницях Росії», - заявив Дещиця.

За словами пана Дещиці, цією експозицією українські дипломати хочуть показати, що тема повернення українських політв’язнів повинна постійно бути на порядку денному переговорів і розмов на міжнародній арені.

«Ми повинні робити усе можливе, щоб такими сигналами створювати тиск на керівництво Росії, аби воно прийняло рішення про звільнення усіх військовополонених і всіх наших незаконно ув’язнених політичних в’язнів», - наголосив дипломат.

Фотовиставка малюнків Сущенка в урядовому кварталі Варшави неподалік МЗС Польщі та Ради міністрів країни триватиме кілька місяців.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 8 жовтня журналіста етапували до колонії.

У січні 2019 року Сущенка вперше відвідали у колонії в Кіровській області донька Юлія та дружина Анжела. Вдруге вони відвідали його у червні.

Виставки картин Сущенка раніше проходили у Кишиневі, ПразіНью-Йорку, Брюсселі та Парижі

Як відомо, журналіст Роман Сущенко створював свої картини під час перебування в московському СІЗО, використовуючи кулькову ручку, олівець та цибулевий сік, а потім передавав картини рідним.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY