detector.media
02.07.2019 13:30
У ПАРЄ закликали Україну до ефективного розслідування вбивства журналіста Вадима Комарова
У ПАРЄ закликали Україну до ефективного розслідування вбивства журналіста Вадима Комарова
Монітори Парламентської Асамблеї Ради Європи висловили стурбованість через напад на черкаського журналіста Вадима Комарова, після якого він у ніч на 20 червня помер. Вони також закликали українську владу забезпечити проведення прозорого та ефективного розслідування вбивства журналіста.

Про це 2 липня повідомили співдоповідачі ПАРЄ з моніторингу ситуації в Україні Джема Грозданова (Болгарія) та Альфред Хір (Швейцарія), передає прес-служба ПАРЄ

«Зважаючи на те, що напад може бути пов'язана з його професійною діяльністю як журналіста-розслідувача, який повідомляв про корупцію і зловживання влади в Черкасах, робить його вбивство ще більш актуальним», – заявили вони.    

Як писав «Детектор медіа», 4 травня о 9:30 черкаські патрульні отримали повідомлення, що в центрі міста виявлено чоловіка з травмою голови. Ним виявився місцевий журналіст і відеоблогер Вадим Комаров. Його відвезли до лікарні та прооперували, журналіст знаходився в комі.

Голова громадської ради при Черкаській облдержадміністрації Олег Скалько написав у Facebook, що Комарову «нанесли три удари по голові тупим металевим предметом».

Черкаські ЗМІ зазначають, що Вадим Комаров у своїх публікаціях не раз порушував гострі теми. Один із найбільш гучних матеріалів перед нападом – про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії №62. Серед інших тем публікацій Комарова – розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція у Черкаській міськраді. В 2016 році журналіста намагалися застрелити.

У ніч на 20 червня 2019-го Комаров помер. Поліція перекваліфікувала кримінальне провадження за фактом нападу на черкаського журналіста Вадима Комарова зі статті «Умисне тяжке тілесне ушкодження» на статтю «замах на умисне вбивство».

Фото: Моніторингова місія ООН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY