detector.media
02.07.2019 12:30
Ідея про регіональний статус для російської мови на Донбасі є особистою позицією Богдана, – представник президента в Раді
Ідея про регіональний статус для російської мови на Донбасі є особистою позицією Богдана, – представник президента в Раді
Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук повідомив, що заява голови Офісу президента України Андрія Богдана про надання російській мові статусу регіональної на Донбасі не відповідає позиції партії «Слуга народу» і її варто трактувати як його особисту позицію.

Про це він заявив 1 липня в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Я думаю те, що ви озвучили, це однозначно слід трактувати як особисту позицію Андрія Богдана, оскільки вона не зовсім корелює з тим, що заявлено в програмі нашої партії. Оскільки для нас визначальним є положення статті 10 Конституції України, відповідно до якої єдиною державною мовою в Україні є українська», – зазначив він, відповідаючи на питання, чи заяви пана Богдана – це його особиста позиція, чи вона співпадає з позицією партії «Слуга народу».

Як повідомляв «Детектор медіа», глава Офісу президента України Андрій Богдан запропонував у Донецькій і Луганській областях надати російській мові статус регіональної. Водночас він вступив проти другої державної мови в Україні.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій прокоментував заяву Андрія Богдана, наголосивши, що не дозволить повернутися до часів так званого «закону Колесніченка-Ківалова».

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY