detector.media
25.06.2019 10:40
У Москві затримали блогера з плакатом «Путін лох»
У Москві затримали блогера з плакатом «Путін лох»
У Москві в ніч на 25 червня з плакатом «Путін лох» затримали відеоблогера Руслана Соколовського, який вийшов з одиночним пікетом на Червону площу, протестуючи проти закону про неповагу до влади.

Про це повідомляє Meduza.

Блогера відпустили з поліції близько 03:00 ночі, однак невідомо, чи складено на нього протокол про адміністративне порушення, передає «ОВС-Інфо».

Як писав «Детектор медіа», 18 березня Володимир Путін підписав нові закони, які забороняють розповсюджувати недостовірну інформацію, а також ту, яка ображає владу. «За образу суспільства, держави, офіційних символів РФ і органів державної влади» при першому порушенні передбачений штраф в розмірі від 30 тисяч рублів. Максимальне покарання за порушення такого закону — 15 діб арешту. З 29 березня вони набрали чинності.

Нагадаємо, 2 вересня 2016 року у російському місті Єкатеринбург затримано 22-річного блогера Руслана Соколовського.  

Пізніше стало відомо, що відеоблогера Руслана Соколовського, якого 2 вересня російська поліція затримала за гру в PokemonGoі в церкві, Кіровський районний суд Єкатеринбурга заарештував на два місяці.

Приводом стали опубліковані ним на YouTube відеоролики, в одному з яких він грав в Pokemon Go в храмі, а в інших критично висловлювався про Російську православну церкву.

Хлопця звинуватили в образі почуттів віруючих і розпалюванні ворожнечі.

11 травня 2017 року суд російського Єкатеринбурга засудив Руслана Соколовського до трьох з половиною років позбавлення волі умовно, визнавши його винним в образі почуттів вірян, розпалюванні ворожнечі і зберіганні обладнання для ведення прихованого запису.

8 травня 2019 року стало відомо, що Куйбишевський районний суд Санкт-Петербурга (РФ) зняв з відеоблогера Руслана Соколовського судимість за статтею про розпалювання ненависті до соціальної групи.

Відому мобільну гру Pokemon GO в Росії визнали сатанинською загрозою.

Фото: телеграм-канал «Sokolovskiy!»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY