detector.media
24.06.2019 11:20
У Грузії найбільша мережа кінотеатрів призупинила показ фільмів російською мовою
У Грузії найбільша мережа кінотеатрів призупинила показ фільмів російською мовою
У Грузії найбільша мережа кінотеатрів Cavea з 20 червня призупинила показ фільмів з російським перекладом через події, пов’язані із візитом депутатів РФ у країну.

Про це пише «Грузія Online».

У компанії зазначили, що «це є проявом солідарності до учасників антиокупаційної акції». Водночас у Cavea не уточнили, чи надовго скасовані російськомовні сеанси і чи будуть вони взагалі продовжені.

Нагадаємо, 20 червня в грузинській столиці Тбілісі відбулися багатотисячні акції протести. Причиною протестів став візит російських депутатів в Грузію, які прибули для участі в засіданні Міжпарламентської асамблеї православ'я. Зокрема, депутат Держдуми РФ Сергій Гаврілов, якому для виступу надали крісло спікера парламенту Грузії, почав говорити російською – це обурило опозицію.

Згодом мітингувальники спробували прорвати поліцейський кордон і потрапити на подвір'я парламенту, після чого між ними і силовиками почалися сутички. Поліцейські застосували проти демонстрантів сльозогінний газ, гумові кулі та водяні гармати.

У акції протесту, за даними ЗМІ, брали участь близько семи тисяч осіб. Унаслідок сутичок з поліцейськими постраждало 240 осіб, 80 з яких – поліцейські. У коментарі  «Детектору медіа» колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні Бачо Корчилава повідомив, що під час протестів постраждало понад 10 журналістів.

Згодом стало відомо, що 31 працівник різних грузинських ЗМІ постраждав 20 червня під час мітингу перед будівлею парламенту в центрі Тбілісі, де спецназ застосував сльозогінний газ і гумові кулі.

Фото: Ридус

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY