detector.media
20.06.2019 14:15
Місія ООН закликала притягнути до відповідальності винних у загибелі Вадима Комарова
Місія ООН закликала притягнути до відповідальності винних у загибелі Вадима Комарова
Моніторингова місія ООН з прав людини закликала українську владу притягнутими до відповідальності винних у нападі на черкаського журналіста Вадима Комарова, після якого він впав у кому, а в ніч на 20 червня помер.

Про це повідомляється на сторінці місії в Facebook.

«Щирі співчуття його рідним та близьким. Це третя смерть журналіста в Україні з 2014 року. Безкарність має зупинитись негайно! Винні мають бути притягнутими до відповідальності», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 4 травня на черкаського журналіста, активіста і блогера Вадима Комарова було скоєно напад, у результаті якого він упав у кому. Поліція спершу розслідувала напад на нього за статтею «умисне тяжке тілесне ушкодження», а згодом перекваліфікувала кримінальне провадження на статтю «замах на умисне вбивство».

У ніч на 20 червня Вадим Комаров помер. Поліція перекваліфікувала кримінальне провадження на статтю «умисне вбивство».

Черкаські ЗМІ зазначали, що Вадим Комаров у своїх публікаціях не раз порушував гострі теми. Один із найбільш гучних матеріалів перед нападом – про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії №62. Серед інших тем публікацій Комарова – розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція у Черкаській міськраді. У 2016 році журналіста намагалися застрелити.

Фото: Моніторингова місія ООН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY