detector.media
11.06.2019 17:40
У Росії припинили кримінальне провадження проти журналіста «Медузи» Голунова
У Росії припинили кримінальне провадження проти журналіста «Медузи» Голунова
Міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев повідомив, що кримінальне провадження проти журналіста «Медузи» Івана Голунова припинили.

Про це 11 червня повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що рішення було прийнято в зв'язку «з недоведеністю провини журналіста». Іван Голунов буде звільнений з-під домашнього арешту 11 червня.

Як писав ДМ, журналіста Івана Голунова затримали у Москві 6 червня. Йому висунули звинувачення за ч. 4 ст. 228.1 і ч. 3 ст. 30 КК РФ (замах на збут наркотиків у великих розмірах). Покарання за такий злочин - від 10 до 20 років позбавлення волі.

Сторона обвинувачення заявляє, що Голунов у невстановлений час у невстановленому місці начебто купив у невстановленої особи кокаїн і мефедрон для подальшого перепродажу. Журналіст наполягає, що наркотики йому підкинули поліцейські. На суді він сказав, що пов'язує кримінальну справу зі своєю професійною діяльністю - зокрема з розслідуванням похоронного бізнесу - і що раніше отримував погрози. 

8 червня у Москві суд відправив кореспондента Івана Голунова під домашній арешт на два місяці. Захист журналіста Івана Голунова збирається подати скаргу до Європейського суду з прав людини на дії слідства після його затримання.

10 червня в Росії видання «Ведомости», «Комерсант» і РБК на знак підтримки журналіста-розслідувача «Медузи» Івана Голунова вперше вийдуть з однаковою обкладинкою.

Фото: Радіо Свобода 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY