detector.media
08.06.2019 13:50
Кореспонденту «Медузи» висунули звинувачення у «замаху на збут наркотиків у великих розмірах»
Кореспонденту «Медузи» висунули звинувачення у «замаху на збут наркотиків у великих розмірах»
Кореспонденту «Медузи» Івану Голунову висунули офіційні звинувачення в нібито замаху на збут наркотиків у великих розмірах. Ця стаття Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 20 років.

Про це повідомляє «Медуза».

Сьогодні, 8 червня, в Нікулінському суді Москви триває засідання, на якому журналісту буде обрано запобіжний захід.

Іван Голунов стверджує, що наркотики йому підкинули поліцейські. Після затримання 6 червня журналісту близько 16 годин не дозволяли звернутися до адвоката. У поліції Голунов був побитий. Оперативно викликати швидку допомогу йому теж не дозволили.

Поліція, крім того, довгий час відмовлялася взяти у Голунова біологічні зразки, аналіз яких може підтвердити, що він не торкався до наркотиків.

До будівлі суду прибули засновник «Новой газеты» Дмитро Муратов і головний редактор «Эха Москвы» Олексій Венедиктов, щоб взяти Голунова на поруки. Проту у суді їм відмовили начебто через те, що не працює канцелярія.

Лікар швидкої допомоги повідомив журналістам, що у Голунова підозрюють перелом ребер та струс головного мозгу. Суд відмовив журналісту у госпіталізації.

Нагадаємо, Івана Голунова затримали 6 червня о 14:40 на Кольоровому бульварі, після чого при огляді у нього з рюкзака дістали пакет з невідомою речовиною. Водночас ще один пакет і ваги знайшли під час обшуку в квартирі журналіста. Сам він заперечує звинувачення у причетності до збуту наркотиків.

Голунов розповів, що з моменту затримання вимагав викликати адвоката, але цього зроблено не було. За його словами, коли під час огляду він схопився за стілець, «працівники поліції почали волочити його по підлозі, а один з них – вдарив кулаком в щоку».

Іван Голунов відомий як журналіст, який спеціалізується на розслідуваннях зловживань московської мерії. Він працював у виданнях «Ведомости», Forbes, РБК, «Слон», на телеканалі «Дождь», а останні роки співпрацює з інтернет-виданням «Медуза».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY