detector.media
30.05.2019 13:55
Документальний фільм «Будинок "Слово"» повторно виходить у прокат
Документальний фільм «Будинок "Слово"» повторно виходить у прокат
Документальний повнометражний фільм Тараса Томенка «Будинок "Слово "» 6 червня вийде в національний прокат.

Про це 30 травня повідомляє Держкіно на своїй сторінці в Facebook.

Стрічку можна буде переглянути в таких кінотеатрах:

Київ:

Харків:

Луцьк:

Житомир:

Крім того, 7 червня о 19.00 у Харкові в кінотеатрі «8 ½» та 8 червня о 17.00 у Києві в кінотеатрі «Жовтень» відбудеться перегляд фільму і спілкування з творчою групою.

Нагадаємо, що 29 квітня у культовому кінотеатрі «Берта ДокХаус» відбудеться британська прем’єра документального фільму «Будинок «Слово». Показ стрічки здійснюватиметься за підтримки Українського інституту в Лондоні. 

Як повідомляв «Детектор медіа», єдиний в Британії кінотеатр, який спеціалізується на показі винятково дoкументального кіно, відібрав «Будинок Слово» у програму тижневого показу «Натхненні фільми про авторів, художників та шукачів пригод». Показ картини буде здійснюватися за підтримки Українського інституту в Лондоні.

Зазначалося, що після закінчення фільму відбудеться дискусія за участі Вільяма Блекера – викладача теорії української культури та літератури в Британії.

Сценаристи стрічки – Тарас Томенко та Любов Якимчук, режисер – Тарас Томенко. Продюсерами фільму є Юлія Чернявська і Олег Щербина.

У широкий український прокат фільм вийшов 9 листопада. Світова прем'єра «Будинку "Слово"» пройшла у рамках 33-го Варшавського кінофестивалю.

Міжнародним дистрибутором створеного за підтримки Держкіно документального фільму Тараса Томенка «Будинок "Слово"» став британський сейлз-агент Journeyman pictures.
У грудні Держкіно уклало з компанією «Фреш Продакшн Ю Ей» контракт про надання державної фінансової підтримки художньому фільму. Сума державної фінансової підтримки цього фільму становить 30,2 млн грн. є половиною від загальної вартості виробництва. 

Фото: Держкіно 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY