detector.media
30.05.2019 13:20
Завершилося виробництво фільму-притчи «Толока»
Завершилося виробництво фільму-притчи «Толока»
Кінокомпанія «Іллєнко Фільм» завершила виробництво фільму-притчи «Толока», що створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка «У тієї Катерини хата на помості», дія фільму охоплює понад 400 років і 14 важливих фрагментів історії України. Прем’єра стрічки запланована на 2020 рік.

Про це 29 травня повідомило Держкіно на своїй сторінці в Facebook.

«Фільм пропонує чотирьохсотлітню притчу із присмаком гіркуватої іронії – між трагедією та комедією, де перебіг часу й історичні події частково втілюються у змодельованому, інколи навіть іграшковому вигляді», – йдеться в описі до фільму.

Головні ролі в «Толоці» виконали Іванна Іллєнко, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Богдан Бенюк, Дмитро Лінартович, Костянтин Войтенко, Мирослав Гай, Сергій Романюк, Олег Примогенов та інші.

Спродюсували картину Михайло Іллєнко, Маріанна Новікова та Андрій Різоль. Режисер та автор сценарію – Михайло Іллєнко, оператор-постановник – Олександр Кришталович; художники-постановники: Роман Адамович та Микола Кіщук; композитор – Роман Вишневський.

Зйомки фільму розпочалися у лютому 2013 року і тривали до вересня 2018. У березні 2019 року, перебуваючи у монтажно-тонувальному періоді, проект взяв участь у семінарі «Лабораторія кіномонтажу в Україні» First Cut Lab.

Проект стрічки став одним із переможців Третього конкурсного відбору Держкіно і, в результаті дофінансування в 2018 році, отримав 98,02% державне фінансування, що становить 28 млн 392 тис. 371,76 грн.

Нагадаємо, у листопаді 2014 році стартувала кампанія зі збору коштів для завершення стрічки «Толока». Зйомки «Толоки» призупинилися у липні 2013 року, хоча прем'єра була призначена на березень 2014 року - до 200-річчя Шевченка. 

Фото: Пилип Іллєнко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY