detector.media
29.05.2019 18:34
Росією незаконно використовуються 503 українські теле- та радіочастоти в Криму - МІП
Росією незаконно використовуються 503 українські теле- та радіочастоти в Криму - МІП
Окупація системи національного теле- та радіомовлення України супроводжуються окупацією свідомості, вважають у Міністерстві інформаційної політики України.

Про це розповіла перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова на конференції «Окупований Крим: зовнішня політика і політика безпеки», повідомляє сайт МІП.

«Окупація Криму мала наслідком окупацію системи національного теле- та радіомовлення України та, відповідно, щодня супроводжуються окупацією свідомості. Незаконно Росією використовуються 503 українські теле- та радіочастоти в Криму. Ще одним злочином є зачистка інфопростору від незалежної журналістики, внаслідок чого з півострова виїхали десятки журналістів та ЗМІ», - зазначила пані Джапарова.

Вона також зазначила, що новим явищем в умовах окупації стало «вичавлення громадянського опору та громадської журналістики, які стали відповіддю на численні політичні переслідування, репресії та знищення свободи слова та свободи вираження».

«На додачу до цього в Криму активно вмонтовуються в свідомість громадян України нові міфи та наративи Кремля щодо України. Їх мета одна - масштабна дискредитація, аби максимально дистанціювати Крим від України», - зазначила Еміне Джапарова.

Раніше повідомлялось, що у Криму провайдери блокують щонайменше 20 українських сайтів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY