detector.media
21.05.2019 16:35
На Донбасі українські сайти найбільше блокують провайдери «ЛНР» – «Лабораторія цифрової безпеки»
На Донбасі українські сайти найбільше блокують провайдери «ЛНР» – «Лабораторія цифрової безпеки»
На окупованій території Донбасу інтернет-провайдери так званої «ЛНР» блокують найбільшу кількість українських сайтів. Водночас два провайдери так званої «ДНР» не блокують жодного з протестованих сайтів.

Про це свідчать результати тестувань інтернет-блокувань та аналізу даних, проведених у березні «Лабораторією цифрової безпеки».

 «Найбільшу кількість українських сайтів блокують три провайдери так званої "ЛНР". "Магеал", "Луганские домашние сети" і "Луганет" закривають користувачам доступ до 132, 124 та 111 ресурсів відповідно. Усі інші провайдери блокують сайти у п’ять разів менше (приблизно 20-30)», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ОРДЛО найбільш поширене блокування сайту 62.ua, доступ до якого закривали всі дев’ять протестованих провайдерів, у яких програма зафіксувала блокування (ДКТ, Donbass Electronic Communications, Феникс (Prima-Yug Service), «Луганские домашние сети», Telenet LLC, «Луганет», «Магеал», «Орион», Terra-line Torez). На другому місці – сайт 5 каналу, його не блокував лише «Орион».

Крім того, новинні сайти «Новости Донбасса», «Цензор.нет», «Обозреватель», «Радіо Свобода», «Сегодня», «Остров» блокують усі згадані вище провайдери, окрім «Луганет» і «Оріону».

У так званій «ДНР» є два провайдери, які взагалі не блокують українські сайти.

Повний перелік заблокованих сайтів можна переглянути у документі.

«Лабораторія цифрової безпеки» у березні 2019 року на Донбасі провела тестування в містах Донецьк, Луганськ, Сніжне і Торез у різних місцях, інтернет доступ до яких забезпечується провайдерами: ДКТ, Donbass Electronic Communications, Феникс (Prima-Yug Service), «Луганские домашние сети», Telenet LLC, «Луганет», «Магеал», «Орион», Terra-line Torez, «Трініті» та Komtel. Загалом у рамках дослідження протестовано 162 сайти, серед яких в основному українські новинні ресурси.

Нагадаємо, за даними «Лабораторії цифрової безпеки», у березні в окупованому Криму українські сайти найбільше блокували інтернет-провайдери Bospor-Telekom і CrimeaCom. Вони блокують щонайменше 20 українських сайтів, серед яких шість не внесені в офіційні списки Роскомнадзора.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY