detector.media
07.05.2019 20:37
Суд відмовився збільшити заставу для фігуранта розслідування «Схем» Крючкова до 346 млн грн
Суд відмовився збільшити заставу для фігуранта розслідування «Схем» Крючкова до 346 млн грн
Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляції Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на ухвалу про обрання запобіжного заходу екс-голові правління «Енергомережі» та колишньому народному депутату Дмитру Крючкову.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Так, розмір застави для Дмитра Крючкова залишився незмінним: 7 мільйонів гривень замість 346 мільйонів, про які клопотали прокурори. Як відомо, саме у завданні державі в енергетиці збитків на суму понад 346 мільйонів гривень підозрюють пана Крючкова.

Нагадаємо, 28 березня 2019 року вийшло журналістське розслідування «П. дав добро: як друг президента Кононенко заробляв на аферах в енергетиці» проекту «Схеми: корупція в деталях - RFERL» (спільний проект «Радіо Свобода» і телеканалу «UА: Перший»).

Журналісти проекту стверджують, що колишній нардеп від «Батьківщини» Дмитро Крючков через керовану ним компанію «Енергомережа» начебто організовував у 2015 році схеми виведення коштів з державних енергопостачальних компаній (обленерго) в інтересах бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Ігоря Кононенка.

Кононенко збирається подати до закордонного суду на «Радіо Свобода», яка є виробником проекту журналістських розслідувань. «Схеми», у свою чергу, повідомили, що передали до НАБУ записи розмов Кононенка. НАБУ підтвердило, що додасть їх до справи про зловживання.

У ГПУ повідомили, що направили до Німеччини запит на екстрадицію екс-нардепа Дмитра Крючкова, який фігурує в розслідуванні «Схем».

15 квітня у міжнародному аеропорту «Бориспіль» Національне антикорупційне бюро України затримало голову правління ПрАТ «ХК «Енергомережа» Дмитра Крючкова.

Того ж дня в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV Петро Порошенко заявив, що екстрадиція Крючкова «не має нічого спільного з боротьбою з корупцією» і є «виборчою технологією» його опонента Володимира Зеленського.

17 квітня суд обрав Крючкову запобіжний захід у вигляді арешту. 22 квітня він вийшов зі слідчого ізолятора під заставу у 7 млн грн. На Крючкова також одягли електронний браслет.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY