detector.media
24.04.2019 11:18
Російський «Сбербанк» купує медіахолдинг Rambler Group, у який входять Lenta.ru і Livejournal.com
Російський «Сбербанк» купує медіахолдинг Rambler Group, у який входять Lenta.ru і Livejournal.com
Російський державний «Сбербанк» прийняв рішення інвестувати в медіахолдинг Rambler Group, у який входять інтернет-ЗМІ Gazeta.ru, Lenta.ru, Afisha.ru, Championat.ru, Rambler.ru, агентство Rambler News Services, блог-платформа Livejournal.com, онлайн-кінотеатр Okko та інші активи.

Про це повідомляється на сайті банка.

Сторони підписали юридично зобов'язуючі документи, закриття угоди очікується в третьому кварталі 2019 року.

«У результаті партнерства екосистема "Сбербанку" доповниться сервісами і брендами Rambler Group, у тому числі одного з найпопулярніших і швидкозростаючих російських онлайн-кінотеатрів – Оkkо, кінотеатром "Художественный", а також понад 30 популярними ресурсами Рунету, такими як: Gazeta.ru , Lenta.ru, Afisha.ru, Championat.ru, Rambler.ru, Rambler.Касса та іншими. Щомісячна кількість унікальних користувачів цифрових активів становить на даний момент 56 млн чоловік», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мережі офлайн-кінотеатрів «Синема парк» і «Формула кіно», що належать A&NN і Era Capital, не ввійдуть до складу компанії, але «будуть щільно взаємодіяти з нею в рамках операційного партнерства».

«Частка "Сбербанку" в Rambler Group складе 46,5%, частки поточних акціонерів Rambler Group – A&NN і Era Capital – 46,5% і 7% відповідно. Керівництво компанією здійснюватиме рада директорів, до якої увійдуть по троє представників від "Сбербанку" і A&NN і 1 представник від Era Capital», – наголошується в повідомленні.  

Нагадаємо, 23 квітня Верхня палата парламенту РФ підтримала законопроект про «суверенний інтернет». Планується, що Росія створить мережу інтернет, яка зможе працювати автономно від світового.

Нагадаємо, що онлайн-ресурси Rambler Group не входять до переліку тих, що підлягають блокуванню в Україні на підставі санкцій РНБО.

Фото: EADaily

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY