detector.media
22.04.2019 13:40
Українське журі оголосило короткий список номінантів на здобуття Літературної премії ЄС
Українське журі оголосило короткий список номінантів на здобуття Літературної премії ЄС
Українське журі Літературної премії Європейського Союзу оголосило короткий список номінантів на здобуття премії від України, до якого ввійшли письменники Вікторія Амеліна, Маркіян Камиш та Гаська Шиян. Відповідне рішення було схвалене Консорціумом Премії в Брюсселі.

Про це повідомляє прес-служба PEN Ukraine.

«До українського журі Премії цього року ввійшли президент Українського ПЕН, письменник Андрій Курков (голова журі), директорка Українського інституту книги Олександра Коваль, літературознавиця, перекладачка, віце-президентка Українського ПЕН Оля Гнатюк, письменник, перекладач, літературознавець Остап Сливинський та перекладачка, журналістка, радіоведуча Ірина Славінська», – йдеться в повідомленні.

Вікторія Амеліна номінована на Літературну премію Європейського Союзу за роман «Дім для Дома» («Видавництво Старого Лева», 2017), Маркіян Камиш – за повість «Чормет» («Нора-Друк», 2017), а Гаська Шиян – за свій новий роман «За спиною» (видавництво «Фабула», 2019).

Зазначається, що журі керується наступними критеріями:

Зазначається, що оскільки Україна цього року вперше долучилася до Літературної премії Європейського Союзу, Консорціум Премії зробив виняток для нашої країни і дозволив членам українського журі номінувати авторів, чиї книжки вийшли раніше ніж 18 місяців тому.  

Ім’я лауреата стане відомим 22 травня 2019 року, коли будуть оголошені переможці Премії від усіх країн-учасниць. Урочиста церемонія нагородження відбудеться в Брюсселі наприкінці вересня цього року.

Нагадаємо, 18 січня в PEN Ukraine повідомили, що цього року Україна вперше запрошена до участі в процедурі присудження Літературної премії Європейського Союзу (EUPL). У січня стртувала робота українського журі премії, яке до кінця березня мало оголосити короткий список авторів-номінантів. У травні з-поміж них буде обрано переможця від України. 

Фото: PEN Ukraine

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY