detector.media
Олеся Анастасьєва
«Детектор медіа»
29.03.2019 13:37
МІП не фінансуватиме кіно у 2019 році
МІП не фінансуватиме кіно у 2019 році
Міністерство інформаційної політики не планує цього року виділяти кошти на кіно- і телепроекти, дні кіно, кінофестивалі. Про це повідомили у відомстві у відповідь на інформаційний запит.

У МІП обґрунтували це рішення «зменшенням бюджету міністерства у 2019 році з 362,5 млн грн на 100 млн грн, у порівняння з 2018 роком».

Зазначимо, що 362,5 млн грн у державному бюджеті на 2018 рік передбачалося МІПу за статтею «Здійснення заходів у сфері захисту національного інформаційного простору». А у 2019 році за цією статтею передбачено 100 млн грн. Тобто бюджет за цією програмою зменшився не на 100 млн грн, а до 100 млн грн. Також МІП розпоряджається такими бюджетними програмами, як «Керівництво та управління у сфері інформаційної політики» (з якої фінансується робота апарату міністерства – 20 млн 923,3 тис. грн. на 2019 рік) та «Виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, фінансова підтримка системи державного іномовлення України» (з якої фінансуються Мультимедійна платформа іномовлення України та «Укрінформ» – 424 млн 716 тис. грн. на 2019 рік).

2018 року МІП уклало 20 договорів на виробництво кіно- і телеконтенту, повідомили у відомстві. У відповіді вказали як проекти фільмів, так і інформаційних роликів:

Нагадаємо, у 2015-2017 роках МІП профінансувало п’ять фільмів.

Крім того, у 2018 році МІП профінансувало низку заходів з популяризації українського кіно в Україні та закордоном. Варто зазначити, що в усіх цих відкритих торгах свої пропозиції надавали тільки дві організації:ТОВ «Кінове» та ГО «Фонд “Молодість”». Завжди перемогу отримували другі, які надавали трохи дешевшу пропозицію.

ГО «Фонд “Молодість”» отримала від МІП кошти на такі заходи:

Раніше «Детектор медіа» писав, які заходи з популяризації українського кіно у 2018 році профінансувало Держкіно.

Ми також запитали в міністерства про долю сайту українського кіно, який вони презентували в травні 2017 року. «Презентований МІП сайт планувалося використовувати як спільний проект із володільцями авторських прав на фільми з метою популяризації українського кіно та популяризації України у світі за допомогою представлень досягнень у сфері української кінематографії. Згоди щодо передачі авторських прав на необхідний для наповнення сайту контент або передачі самого сайту не досягнуто, а тому відповідний проект на сьогодні не реалізовано. Наперед зазначаємо, що на розробку сайту бюджетні кошти не виділялися і не витрачалися», – відповіли в міністерстві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY