detector.media
25.03.2019 20:21
На 20 березня в Україні реформовано 566 друкованих видань - Держкомтелерадіо
На 20 березня в Україні реформовано 566 друкованих видань - Держкомтелерадіо
Ще 31 грудня 2018 року сплив термін, в який усі державні та комунальні газети повинні були реформуватись.

Про підсумки медійної реформи розповів голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко під час заходів, присвячених 100-річчю виходу першого номера газети «Житомирщина», передає прес-служба Держкомтелерадіо.

Так, за його словами, станом на 20 березня 2019 року реформовано 566 видань, з них комунальних – 533, державних - 33. На Житомирщині з 28 редакцій, що були внесені до Зведеного переліку об’єктів реформування, реформовано 27.

«Найближчим часом на громадське обговорення буде винесено проект Концепції підтримки та розвитку регіональних засобів масової інформації. В основу її покладено висновки професійної дискусії, яка нещодавно відбулась у Києві на Всеукраїнській нараді редакторів друкованих видань», - додав пан Наливайко.

Як відомо, 1 січня 2016 року набув чинності Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», що став одним з кроків виконання Україною Резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Мета закону – обмеження впливу держави на ЗМІ, інтеграція вітчизняного медіа сегменту до світового інформаційного простору; створення рівних умов діяльності засобів масової інформації різних форм власності; підвищення конкурентоспроможності друкованих ЗМІ.

31 грудня 2018 року сплив термін, в який усі державні та комунальні газети повинні були реформуватись. Це означає, що ці ЗМІ мали вивести із числа засновників державні і комунальні підприємства та здійснити перереєстрацію. На втілення цієї реформи було відведено три роки.

Згідно з даними Держкомтелерадіо, на кінець 2018 року функціонувало 607 комунальних  видань, з державних – фактично діяло 81 видання. При цьому реформуватись станом на 21 лютого 2019 року встигли лише 516 видань.

Детальніше про завершення реформи друкованих ЗМІ - в матеріалі «Детектора медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY