detector.media
23.03.2019 15:21
Кримське видання «Примечания» припинило співпрацю з журналістом Гайворонським через проукраїнські заяви
Кримське видання «Примечания» припинило співпрацю з журналістом Гайворонським через проукраїнські заяви
Інформаційний сайт окупованого РФ Севастополя «Примечания» повідомив, що припиняє співпрацю із журналістом Євгеном Гайворонським через його висловлювання у соцмережах.

Про це йдетсья в заяві на сайті видання.

«Офіційно можемо заявити одне: висловлювання Гайворонського в соціальних мережах і коментарі, які він роздає ЗМІ, не відображають позицію редакції», - йдеться в заяві.

У виданні повідомили, що Євген Гайворонський був позаштатним автором, надсилав до редакції матеріали на злободенні і гостросоціальні теми з життя Ялти. 

«Одночасно він вів досить активне життя в соціальних мережах. Незважаючи на те, що тональність деяких його постів і коментарів, що містять критику владних і навколовладних кіл Криму, не відповідала поглядам і переконанням інших співробітників "Примечаний", ми не вважали за можливе втручатися в приватне життя незалежного автора. Однак після недавнього обшуку, який пройшов на квартирі журналіста на початку березня, і вилучення всієї цифрової техніки, висловлювання на сторінці Євгена Гайворонського стали різко проукраїнськими», - зазначили у виданні.

При цьому «Примечания» заявляють, що не змогли з'ясувати, чому Гайворонський змінив свої погляди, а на дзвінки та прохання особистої зустрічі він начебто не відповідає.

«Офіційно заявляємо, що більше Євген Гайворонський на сайті "Примечания" не публікується. З 18 березня 2019 року співробітництво з ялтинським автором офіційно припинено, про що редактор інтернет-видання Віктор Ядуха повідомив у Facebook», - додали у редакції.

Як писав «Детектор медіа», на початку лютого 2018 року Євген Гайворонський повідомив, що в центрі Ялти на нього напав невідомий. Журналіст стверджував, що впізнав голос нападника і що людина зі схожим голосом погрожувала йому раніше. За словами Гайворонського, у відділі поліції на його заяви не реагували і відмовляли в порушенні кримінальної справи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY