detector.media
13.03.2019 18:20
У Києві оштрафували підприємця, який в інтернеті продавав російські книжки без дозвільних документів
У Києві оштрафували підприємця, який в інтернеті продавав російські книжки без дозвільних документів
10 березня відповідальні особи Держкомтелерадіо та СБУ склали протокол про накладення штрафу на фізичну особу-підприємця Алісу Віроцьку, яка через інтернет реалізовувала видавничу продукцію, виготовлену в РФ та ввезену в Україну без відповідного дозволу.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зазначається, що про порушення Держкомтелерадіо дізнався від «небайдужих громадян». Особу, яка вчинила правопорушення, шукали кілька місяців. На підприємця накладено адміністративно-господарський штраф у розмірі 41 тис. 730 грн. У разі повторного порушення чинного законодавства сума штрафу складатиме вже 208 тис. 650 грн.

Нагадаємо, що минулого року уповноваженими особами Держкомтелерадіо складено 27 протоколів про накладення адміністративно-господарських штрафів на суму 1 млн 5 тис. 210 грн.

З 1 січня 2019 року збільшено до 41 730 грн суму штрафу за розповсюдження на території України видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, без наявності відповідного дозволу. Всього з початку року складено 5 протоколів про накладення штрафів.

Нагадаємо, у лютому 2019 року Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Дресс Шоу», ТОВ «Ельга-Україна», ТОВ «Перо» та ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволів на ввезення з території РФ 19 книжок, у яких експерти виявили ознаки пропаганди держави-агресора.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY