detector.media
09.03.2019 12:13
Facebook та Instagram не показуватимуть у пошуку сторінки, які пропагують відмову від щеплень
Facebook та Instagram не показуватимуть у пошуку сторінки, які пропагують відмову від щеплень
Так соцмережі планують боротися проти дезінформації щодо вакцинації.

Про це повідомляється у блозі Facebook.

«Ми працюємо над тим, щоб усунути дезінформацію про вакцини у Facebook, зменшуючи її поширення і надаючи людям авторитетну інформацію по цій темі. Ми зменшимо рейтинг груп і сторінок, які поширюють дезінформацію про вакцинацію», - йдеться в повідомленні.

Cоцмережа також буде відмовлятися від рекламних оголошень, які закликають не робити щеплення.

«Наприклад, якщо група або адміністратор сторінки публікують дезінформацію про вакцину, ми виключатимемо всю групу або сторінку з рекомендацій, зменшуватимемо показ цих груп і сторінок у стрічці новин і пошуку», - повідомляє Facebook.

Крім того, Instagram не показуватиме такий контент за хештегами та в рекомендаційному розділі Explore.

«Ми вивчаємо способи надання людям більш точної інформації від експертних організацій щодо вакцин у верхній частині результатів для відповідних пошуків, на сторінках, де обговорюють цю тему, і на запрошеннях приєднатися до груп щодо цієї теми», - наголошують у компанії.

Нагадаємо, раніше YouTube відключив платну рекламу на каналах, які виступають проти вакцинації.

Як повідомляв ДМ, вчені з американського університету Джорджа Вашингтона у Вашингтоні, округ Колумбія, виявили, що з акаунтів тих самих російських тролів, які втручалися в американські вибори, активно розповсюджувалися твіти на тему вакцинації. За словами дослідників, російські тролі виступають за обидві сторони - як за, так і проти вакцин, обговорюючи це питання в політично зарядженому контексті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY