detector.media
28.02.2019 11:44
Найменше дотримуються стандартів «Обозреватель» та «Страна.ua» – ІМІ
Найменше дотримуються стандартів «Обозреватель» та «Страна.ua» – ІМІ
За результатами моніторингу Інституту масової інформації, лідером за рівнем дотримання професійних журналістських стандартів серед інтернет-ЗМІ став сайт «Український тиждень» (tyzhden.ua). Найнижчі у сайту «Обозреватель» (obozrevatel.com) – 62% матеріалів без порушень стандартів і «Страна» (strana.ua), де 48% матеріалів були без порушень

Про це повідомляється на сайті ІМІ.

Сайт «Український тиждень» уперше моніторився експертами ІМІ і потрапив до моніторингу як підписант Меморандуму «Медіа за усвідомлений вибір». 98% матеріалів на цьому ресурсі не містили порушень професійних стандартів журналістики

Другу сходинку розділили між собою відразу чотири сайти, які також є підписантами Меморандуму: «Ліга» (liga.net), «Новое время» (nv.ua), «Дзеркало тижня» (zn.ua), «Укрінформ» (ukrinform.ua). На цих ресурсах рівень матеріалів без порушень професійних стандартів становив 96%, що є дуже високим показником. Третю сходинку з показником у 94% матеріалів без порушень профстандартів посів сайт «Гордон» (gordonua.com).

За результатами моніторингу ІМІ, найнижчі показники з дотримання професійних журналістських стандартів отримали сайти «Обозреватель» (obozrevatel.com) – 62% матеріалів без порушень стандартів і «Страна» (strana.ua), де 48% матеріалів були без порушень.

Аналіз проводився у 16 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ: obozrevatel.com, segodnya.ua, 24tv.ua, tsn.ua, strana.ua, pravda.com.ua, rbc.ua, unian.com, gordonua.com, nv.ua, liga.net, ukrinform.ua, zn.ua, censor.net.ua, tyzhden.ua, interfax.com.ua. Загальна вибірка становила 800 матеріалів. Ознайомитися з методологією дослідження можна тут.

Нагадаємо, у третьому кварталі 2018 року серед онлайн-видань лідерами за рівнем дотримання професійних стандартів стали «Українська правда», «Укрінформ», «Ліга» та «Корреспондент». Найбільше порушували стандарти «Страна.ua» та «Обозреватель».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY