detector.media
14.02.2019 16:26
Ринок медійної інтернет-реклами у 2018 році зріс на 40% – ІнАУ
Ринок медійної інтернет-реклами у 2018 році зріс на 40% – ІнАУ
За даними Інтернет Асоціації України, обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за 2018 рік склав 3,511 млрд грн, що майже на 40% перевищує аналогічний показник 2017 року. А в доларовому еквіваленті ринок подолав рівень 2013 року.

Такі результати дослідження ринку медійної інтернет-реклами оприлюднив 14 лютого Комітет з питань інтернет-реклами Інтернет Асоціації України.

Частка прямих продажів на ринку медійної інтернет-реклами, за даними дослідження ІнАУ, склала 56%.

Частки сегментів медійної інтернет-реклами розподілилися так:

Частки мобільної медійної інтернет-реклами (реклами, орієнтованої на користувачів мобільних пристроїв) у загальному обороті мобільної медійної інтернет-реклами склали:

Частка програматик (автоматизованих закупівель реклами в інтернеті) на ринку медійної інтернет-реклами склала 25,91% у рекламних агентств і 50,35% у самих інтернет-майданчиків.

Частка соціальних медіа та месенджерів (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Skype, Viber тощо) у медійній інтернет-рекламі в рекламних агентств склала 34,45%.

За даними ІнАУ, обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за 2017 рік склав 2,51 млрд грн, що на 40% перевищувало аналогічний показник 2016 року в гривневому обчисленні.

Обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2018 року ІнАУ оцінила в 1,094 млрд грн, що на 32% перевищує аналогічний показник першого півріччя 2017 року.

Методика вимірювання обсягу медійної інтернет-реклами заснована на перехресному аналізі даних анкетування найбільших рекламних агенцій, сайтів та сейлз-хаусів. Учасникам дослідження було запропоновано заповнити спеціальні анкети, у яких агентства на анонімних підставах вказували суми отриманих від рекламодавців коштів по конкретних сайтах, а сайти – частку у своїх оборотах групи агентств, які надали анкету. Сейлз-хауси та мережі додатково надали інформацію, що дозволяла коментувати дублювання даних.

У дослідженні взяли участь агентства інтернет-реклами Dentsu Aegis Network Ukraine, razom communications, Sigma, ITCG, Havas Digital, Publicis One, TMGU, AdWork, Dievo, MediaHead, Netpeak, newage, а також представники інтернет-майданчиків, холдингів і сейлз-хаусів: «Автоцентр», Edipress, «Люкс» (канал «24»), RBC, RIA, Ukr.net, UMH, Go2Net, FISH, Adpartner, Rontar, Online.ua, «Новое время», RST, «Обозреватель».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY