detector.media
09.02.2019 13:18
Помер актор Сергій Юрський
Помер актор Сергій Юрський
8 лютого у Москві на 84-му році життя помер актор Сергій Юрський. У нього зупинилось серце.

Про смерть Юрського повідомила прес-служба Театру імені Моссовєта. В цьому театрі актор працював з 1978 року.

Як повідомила російським ЗМІ дочка Сергія Юрського, він довго хворів і помер 8 лютого вночі у себе вдома.

Співчуття з приводу смерті актора висловив у Twitter віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко.

«Пішов з життя неймовірний Сергій Юрський... Чесний у творчості, чесний у житті. Великий Актор та невиправний нонконформіст, яких так не багато лишилося у російській культурній еліті. Друг України, який не визнав анексії Криму. Один із  небагатьох... Вічная пам'ять... R.I.P.», - написав він.

Сергій Юрський народився в Ленінграді в 1935 році. Закінчив Ленінградський театральний інститут імені Островського. У 1978 році актор переїхав до Москви та почав працювати в театрі Моссовєта.

У 1974 році Юрський дебютував як режисер, поставивши спектакль «Мольєр» за Булгаковим.

Як зазначає «Бі-бі-сі», Сергій Юрський знявся більш ніж у 80 фільмах і телесеріалах, зокрема, «Республіка ШКІД», «Любов і голуби», «Золоте теля», «Місце зустрічі змінити не можна» . Крім того, він звучував мультфільми та працював як артист дубляжу.

Сергій Юрський неодноразово висловлював свою позицію з суспільно-політичних питань: закликав зупинити війну в Чечні, припинити переслідування режисера Кирила Серебренникова, учасниць Pussy Riot. У 2014 році актор засудив агресію Росії проти України.

«Це жахлива неввічливість, це жахливе порушення не тільки правил пристойності, але і того, що створює певний баланс в світі», - сказав він в інтерв'ю російському виданню «Зеленоград» у березні 2014 року.

Раніше повідомлялось, що пішов із життя український актор театру і кіно, театральний педагог, народний артист України, лауреат Державної премії ім.Тараса Шевченка Микола Рушковський. Йому було 93 роки.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY