detector.media
24.01.2019 16:10
Ведуча «Россия 1» заважала Ірині Геращенко та українським журналістам у ПАРЄ
Ведуча «Россия 1» заважала Ірині Геращенко та українським журналістам у ПАРЄ
24 січня у Парламентській асамблеї Ради Європи телеведуча телеканалу «Россия 1» Ольга Скабєєва перебивала першого заступника голови Верховної Ради України Ірину Геращенко під час спілкування з українськими журналістами

Про це повідомляє «Укрінформ», журналіст якого наразі перебуває у Страсбурзі.

За повідомленням агентства, інцидент стався після ухвалення ПАРЄ резолюції, в якій захоплених Росією українських моряків визнано військовополоненими та міститься вимога їх негайного звільнення.

Пані Грещенко зачитувати російською мовою звернення до родин російських військовослужбовців та інших російських громадян, які брали участь у бойових діях проти України, але були захоплені, нині утримуються на українській території та включені у списки для обміну на українських військовополонених та політичних заручників в Росії.

«Українська сторона зверталася до Росії з проханням – заберіть своїх, віддайте наших», – наголосила перший віце-спікер.

Водночас ведуча телеканалу «Росссия 1» Ольга Скабєєва намагалася втручатись у спілкування пані Геращенко з українськими журналістами.

Як видно на відео, це викликало невдоволеня журналістів, а також народного депутата Борислава Берези, який заблокував доступ до Геращенко представників російського державного телеканалу. Пізніше нардеп Береза прокоментував інцидент журналістам і назвав пані Скаюєєву «шльондрою».

Присутні працівники служби безпеки Ради Європи у ситуацію не втручалися, пише «Укрінформ».

Нагадаємо, у жовтні 2018 року у кулуарах ПАРЄ представники української делегації у відповідь на провокаційні запитання Скабєєвої заспівали Гімн України.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY