detector.media
02.01.2019 18:17
Суд знову зобов'язав власника Insider носити електронний браслет
Суд знову зобов'язав власника Insider носити електронний браслет
Солом'янський районний суд Києва відновив всі зобов'язання для власника інтернет-видання Insider Олексія Тамразова у справі про спробу дачі хабара прокурору в розмірі 200 тис. доларів.

Про це зазначено в матеріалах суду, передають «Українські Новини».

Суд встановив, що 20 вересня 2018 року Тамразов отримав паспорт громадянина України (ID-картку) з безконтактним електронним носієм, який може бути використаний для виїзду за кордон. Тамразов мав здати цей паспорт в Національне антикорупційне бюро. але не зробив цього.

Суд поклав на власнника видання Insider до 10 лютого включно обов'язки: здати на зберігання органу досудового розслідування паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзду в Україну; прибувати за кожним викликом до суду, до прокурора і слідчого; утримуватися від спілкування зі свідками, повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання; носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, бізнесмена Олексія Тамразова затримали 9 серпня за підозрою в спробі дати хабар у розмірі 200 тис. доларів прокурору Генеральної прокуратури Костянтину Кулику. Затриманий вважає, що його підставили.

Згодом Печерський районний суд Києва обрав Тамразову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і встановив заставу в розмірі 3 млн грн. 13 серпня після внесення застави в розмірі 3 млн грн Тамразов вийшов із СІЗО.

21 серпня Генпрокуратра вдруге затримала Олексія Тамразова, тепер через підозру у причетності до злочинної схеми заволодіння скрапленим газом. 23 серпня адвокат повідомив, що ГПУ підготувала клопотання про арешт Тамразова із альтернативою внесення застави у 577 млн гривень. У суді підозрюваний заявив, що ані в нього, ані в його друзів таких грошей немає.

23 серпня Печерський районний суд Києва відпустив його під заставу у 20 мільйонів гривень. 28 серпня стало відомо, що він вніс заставу.

2 жовтня з інтернет-видання Insider пішла уся команда – Тетяна Ніколаєнко, Оксана Денисова, Влад Красінський. Тамразов зазначив, що далі шукатиме нову команду.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY