detector.media
21.12.2018 19:12
Прем'єрка Великобританії оголосила про намір допомогти Польщі боротися з російськими фейками
Прем'єрка Великобританії оголосила про намір допомогти Польщі боротися з російськими фейками
Велика Британія планує створити нову структуру, яка б допомагала Польщі протидіяти потокові фейкових новин з Росії.

Про це було оголошено під час офіційного візиту прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького до Лондона, передає «Радіо Свобода».

Повідомляється, що Польща у питанні напливу дезінформації з боку Росії «перебуває на передовій» разом з Україною і державами Балтії, зазнаючи регулярних інформаційних нападів.

За словами голови британського уряду Терези Мей, Сполучене Королівство ділитиметься з країнами, які зазнають дедалі більшої інформаційної агресії, даними розвідувальних служб, а також досвідом протидії зовнішній пропаганді.

Зокрема, у Польщі буде створено нову структуру, яка безпосередньо протидіятиме російській дезінформації. У сфері діяльності і компетенції нової організації буде надання швидкої і відповідної реакції на прояви ворожості з боку Росії щодо цілої низки об’єктів та структур.

«Велика Британія та Польща активно обмінюватимуться інформацією, а британські фахівці нададуть свій досвід і допомогу у створенні на терені Польщі нової структури, яка б напряму протидіяла дезінформації, яка походить з Росії. Нова організація також забезпечуватиме пропорційну і негайну відповідь на агресивні прояви Москви стосовно державних та комерційних цілей», - заявила Тереза Мей.

Вона також висловила занепокоєння з приводу того, що Росія намагається перетворити інформацію на тип наступальної зброї. Як вважає Тереза Мей, співпраця країн у протидії цьому забезпечить провал політики Кремля.

Також прем'єр-міністри Польщі та Великобританії обговорили можливість створення подібних структур протидії російським фейкам, зокрема, в Україні та країнах Балтії. Обидва прем’єри дійшли висновку, що загроза, яка нині походить від Росії, є реальною і вимагає рішучої протидії з боку держав союзників-членів НАТО.

Нагадаємо, раніше хакерська група Anonymous повідомила про британський проект протидії російській пропаганді.

Фото: AP

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY