detector.media
19.12.2018 15:50
У Брюсселі відкрилася виставка художніх робіт Романа Сущенка
У Брюсселі відкрилася виставка художніх робіт Романа Сущенка
Увечері 18 грудня у Брюссельському прес-клубі відбулося відкриття виставки творів українського журналіста Романа Сущенка, який наразі перебуває у російській колонії за звинуваченням у «шпигунстві»

Про це повідомляє «Укрінформ».

На виставці представлені збільшені фотокопії художніх творів журналіста, які він виконав у московському СІЗО «Лефортово» протягом 2016-2018 років під час «слідства».

«Його запит про пензлі й фарби був відхилений тюремною адміністрацією, тож він використовував кулькову ручку, олівець та цибулевий сік. Це історія про те, як навіть під критичними загрозами та психологічним тиском людина може залишатися людиною», – йдеться В анотації до виставки.

За повідомленням «Укрінформу», на презентації картин Романа Сущенка були присутні журналісти бельгійських і міжнародних видань, представники дипломатичного корпусу і творчої інтелігенції, депутати Європарламенту, представники українських громад у Бельгії тощо.

Нагадаємо, Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 8 жовтня журналіста етапували до колонії.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY