detector.media
17.12.2018 11:45
Сущенко: Метою співробітників колонії є залякати і принизити гідність людей
Сущенко: Метою співробітників колонії є залякати і принизити гідність людей
Засуджений у РФ український журналіст Роман Сущенко надіслав колегам з «Укрінформу» листа, в якому розповів нове місце перебування.

Про це повідомляє «Укрінформ».

 «Кілька рядків про буденне. За минулий з моменту етапування час довелося пережити культурний шок, пов'язаний перш за все з умовами та "принадами" переміщення за примусом (вагон "столипін", антисанітарія, таргани розміром із сірникову коробку, всюдисущі гризуни всіх мастей, цвіль, вологість, непроглядна темрява, недоїдання і холод), а зі ставленням до людей, змінившим за рішенням суду свій соціальний статус», – пише Сущенко.

За словами журналіста, метою співробітників виправної установи є залякати і принизити гідність людей, які відбувають покарання.

Сущенко зазначив, що до того моменту, поки людина не відчує на собі ув'язнення, його неможливо уявити.

«... Це страшно, тривожно страшно», – написав він.

Крім листа колегам політв'язень надіслав свій новий малюнок – втрачений «Руанський собор», виконаний за допомогою «кіровського рожевого киселя» і пастеллю.

Нагадаємо, Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 8 жовтня журналіста етапували до колонії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY