detector.media
04.12.2018 20:25
Головред російського видання «Такие дела» Анастасія Лотарєва заявила, що її не пустили в Україну
Головред російського видання «Такие дела» Анастасія Лотарєва заявила, що її не пустили в Україну
За словами журналістки, з київського аеропорту її відправили до Мінська.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Гарне місто Київ, прекрасний аеропорт "Жуляни", шкода, депортують мене з нього прям ось після двох годин очікування до не менш прекрасного міста Мінська. "Не підтверджена мета візиту", хоча їхала на запрошення від громадської організації, такі ось справи. Дві години розпитували (дуже ввічливо) про Голодомор, українських моряків і боїнг. Також при згадці про "Меморіал" дуже напружилися, переплутавши його з "Безсмертним полком" і ОБД "Меморіал"», - написала вона.

Раніше на територію України не пустили громадянина Великобританії Джона Уоррена Грема Бродеріпа, який працює журналістом та ведучим програми «Поедем, поедим» на російському телеканалі НТВ.

Нагадаємо, що у зв'язку з введенням воєнного стану Україна посилила прикордонний режим: у країну не пускають громадян Росії чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

Також до 26 грудня обмежено в'їзд для іноземців та осіб без громадянства на окуповані території Донецької та Луганської областей та до анексованого Росією Криму. У МЗС зазначили, що заборона в'їзду на територію Криму стосується також іноземних журналістів. Заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова повідомила, що на територію ООС іноземним журналістам також обмежено в'їзд.

Пізніше Держприкордонслужба повідомила, що іноземних журналістів зможуть пропускати в Крим.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY