detector.media
02.12.2018 13:00
МІП оновило інструкцію погодження в'їзду іноземних журналістів на територію Криму
МІП оновило інструкцію погодження в'їзду іноземних журналістів на територію Криму
Оновлена інструкція діятиме на період запровадження воєнного стану в окремих областях України.

Про це повідомляється на сайті Міністерства інформаційної політики України.

«Міністерство інформаційної політики України спільно з Державною міграційною службою України та Державною прикордонною службою України вирішили на період дії правового режиму воєнного стану, введеного в дію Указом Президента України від 26 листопада 2018 року №393/2018 "Про введення воєнного стану в Україні", залишити в силі механізм доступу іноземних журналістів до тимчасово окупованого Криму в період воєнного стану, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 р. №367 "Про затвердження Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї", з дещо оновленою інструкцією, яка буде діяти на період, визначений Указом Президента України від 26 листопада 2018 року №393/2018 "Про введення воєнного стану в Україні"», - йдеться в повідомленні.

Згідно інструкції, в'їзд іноземних журналістів в Крим та виїзд з нього здійснюватиметься за паспортним документом та наявністю спеціального дозволу. Дозвіл є одноразовим, тобто дозволяє лише один в’їзд та виїзд з Криму. Для наступного відвідування необхідно отримувати новий спеціальний дозвіл. Порядок його отримання викладено в інструкції.

У МІП зазначають, що остаточне рішення про пропуск іноземних журналістів на територію тимчасово окупованого Криму буде прийматися Держприкордонслужбою «в рамках покладених на неї повноважень з впровадження правового режиму воєнного стану».

Як відомо, Україна у зв'язку із запровадженням воєнного стану обмежила до 26 грудня в'їзд для іноземців та осіб без громадянства на окуповані території Донецької та Луганської областей та до анексованого Росією Криму. У МЗС зазначили, що заборона в'їзду на територію Криму стосується також іноземних журналістів. Заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова повідомила, що на територію ООС іноземним журналістам також обмежено в'їзд.

Пізніше Держприкордонслужба повідомила, що іноземних журналістів зможуть пропускати в Крим.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY