detector.media
28.11.2018 14:45
Росія збільшила кількість фейків і вкидів у ЗМІ та соцмережах – Міноборони
Росія збільшила кількість фейків і вкидів у ЗМІ та соцмережах – Міноборони
Міністерство оборони України повідомляє, що збільшилася кількість російських фейків та вкидів в інформаційному просторі на військову тематику у соціальних мережах та стрічках новин деяких ЗМІ. Міноборони закликає українців перевіряти інформацію

Про це сказав начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Олексій Чернобай 28 листопада під час брифінгу.

За його словами, фейкові повідомлення виготовлені спецслужбами РФ та «фабрикою тролей» для того, щоб посіяти панічні настрої серед українців у зв’язку із оголошенням воєнного стану у визначених областях України.

Зокрема, за словами пана Чернобая, у деяких ЗМІ та стрічках соцмереж з’являються нібито «накази, директиви та розпорядження» від керівництва Міноборони.

«Однією з цих нісенітниць є нібито "наказ Міністра оборони України" щодо компенсації нестачі автомобільного транспорту у Збройних Силах за рахунок авто на іноземній реєстрації, власники яких не розмитнили свій автотранспорт», – сказав він.

Він наголосив, що усі ці нібито «офіційні документи» та «накази», які начебто мають підписи військового керівництва Міноборони та Збройних Сил України, не існують та є черговими фейками.

Міноборони називає це черговими проявами «гібридної» агресії Росії проти України та закликає українців не вестися на провокації спецслужб РФ, перевіряти новини та довіряти лише інформації з офіційних джерел.

Зазначимо, що 27 листопада на офіційній сторінці Сухопутних військ Збройних сил України у Facebook повідомлялося, що сиспецслужби РФ розсилають мешканцям Сумщини SMS із закликом прибути до військових частин. За інформацією Збройних сил України, SМS-повідомлення отримали жителі Путивлівського району Сумської області.

Російські засоби масової інформації просувають версію про «провокацію з українського боку за підтримки США» в Керченській протоці та висміюють українську армію. Про це «Детектору медіа» розказала керівниця аналітичного проекту «Гібридна війна» Українського кризового медіацентру Любов Цибульська.

Нагадаємо, 28 листопада Петро Порошенко підписав закон про затвердження указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», ухвалений народними депутатами ввечері 26 листопада.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY