detector.media
26.11.2018 16:15
Президент пропонує обмеження конституційних прав і свобод указом про воєнний стан
Президент пропонує обмеження конституційних прав і свобод указом про воєнний стан
Поданий на розгляд Верховної Ради указ президента «Про введення воєнного стану в Україні» передбачає можливість обмеження конституційних прав і свобод громадян, зокрема – права на свободу слова.

Текст указу оприлюднено в базі законопроектів на порталі Верховної Ради в супровідних документах до законопроекту № 9338 «Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні"».

Указ передбачає введення в Україні воєнного стану з 14:00 26 листопада 2018 року строком на 60 діб до 14:00 25 січня 2019 року.

Пункт 3 президентського указу передбачає можливість обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина, передбачених статтями 30-34, 38,39, 41-44, 54 Конституції України:

Нагадаємо, Рада національної безпеки й оборони на засіданні опівночі 26 листопада підтримала пропозицію Президента України Петра Порошенка про звернення до Верховної Ради України щодо запровадження в країні воєнного стану на 60 діб. Верховна Рада має розглянути пропозицію на екстреному засіданні 26 листопада, яке заплановано на 16:00.

Міністр інформаційної політики, член РНБО Юрій Стець на засіданні РНБО повідомив, що воєнний стан не передбачатиме жодних обмежень свободи слова. Він також закликав журналістів користуватися офіційними джерелами інформації.

26 листопада Президент України своїм указом увів у дію рішення РНБО щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні. Рішення РНБО передбачає заходи в інформаційній сфері та кібербезпеці.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY