detector.media
11.11.2018 15:00
Сайт «Громадського телебачення» вибачився за публікацію мапи з некоректним зображенням Криму
Сайт «Громадського телебачення» вибачився за публікацію мапи з некоректним зображенням Криму
Редакція виправила помилку і обіцяє визначити санкції щодо автора матеріалу.

Відповідне повідомлення розміщено на сайті.

«У матеріалі Громадського "100 років Першій світовій: уже тоді Донбас був стратегічно важливим об'єктом", від 11 листопада, була опублікована мапа "Карта Європи, 2018 рік", де анексований півострів Крим було зображено некоректно. На мапі зображення було заштриховано, утім в кольорах Російської Федерації. Попри те, що Крим замальовано штрихами, що мало означати, що територія анексована Росією, це створювало враження, ніби півострів є частиною РФ. Редакція одразу ж виправила помилку і визначить санкції щодо автора матеріалу. "Громадське" дякує читачам, що своєчасно звернули увагу», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше польське спортивне видання Przeglad Sportowy опублікувало на своєму сайті карту з зображенням команд Ліги чемпіонів, на якій Крим позначено «російським». Посольство України у Республіці Польща на офіційній Facebook-сторінці зазначило, що польське видання вибачилося за опубліковану мапу України без Криму та видалило її.

Раніше читачі виявили у видавництва «Ранок» книгу з «російським» Кримом; видавництво пообіцяло зняти її з продажу.

Агентство Bloomberg опублікувало інфографіку з картою України без Криму та видалило її після заклику Посольства України в США. Газета The Times вибачилась за карту з Кримом як частиною Росії.

Португальський телеканал Viseu Now показав карту України без Криму. У зв'язку з цим посол України в Португалії Інна Огнівець звернулася з відкритим листом до редакції телеканалу. Посольство також опублікувало текст звернення.

Як відомо, Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши «референдум» з його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий договір про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY