detector.media
05.11.2018 12:15
Криворізька журналістка повідомляє про перешкоджання невідомими чоловіками
Криворізька журналістка повідомляє про перешкоджання невідомими чоловіками
Журналістка сайту 0564.ua Світлана Романенко повідомляє про перешкоджання та погрози невідомих під час виконання професійної діяльності у Кривому Розі (Дніпропетровська область) 1 листопада.

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

За словами пані Романенко, вона висвітлювала конфлікт, який триває кілька днів через встановлення політиком дитячого майданчика позаду Будинку культури, і проти якого виступають мешканці десятиповерхівки.

«Я підійшла до групи молодих хлопців, кажу, добрий день, і тут один відразу мені айпад рукою відоштовхує і каже, “до свіданія, тетка сча твой айпад будет лежать на земле”. Тут підлітає старший між ними, вони мене оточили, і давай погрожувати: “сча твой айпад будет валяться на земле”. Я підняла крик, тим більше, я їм казала, що я журналіст і посвідчення показала, коли вони побачили, що я їх не боюсь і підняла страшенний крик, то розійшлися», – розповіла журналістка.

Також вона повідомила, що на місці події була поліція, до якої вона усно звернулась з повідомленням щодо погроз.

Нагадаємо, з початку 2018 року експерти Інституту масової інформації зафіксували в Україні загалом 201 випадок порушення свободи слова у 23 регіонах. З них 147 випадків стосувалися саме фізичної агресії щодо журналістів. 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY