detector.media
04.11.2018 16:00
Порошенко повідомив, що «Донбас» Лозниці отримав нагороду кінофестивалю в Туреччині
Порошенко повідомив, що «Донбас» Лозниці отримав нагороду кінофестивалю в Туреччині
Фільм українського режисера Сергія Лозниці отримав премію на кінофестивалі у Стамбулі.

Про це повідомив у Twitter президент України Петро Порошенко.

«Фільм відомого українського режисера Сергія Лозниці "Донбас" отримав премію кінофестивалю Боаз’ічі у Стамбулі», - йдеться в повідомленні.

Наразі інформація на офіційному сайті фестивалю та в повідомленнях місцевих видань про нагороду українському фільму відсутня.

Проте на сайті Bosphorus Film Festival зазначено, що в рамках фестивалю був показ фільму «Донбас», а режисер Сергій Лозниця провів майстер-клас. 

Як відомо, стрічка «Донбас» режисера Сергія Лозниці за перший тиждень українського кінопрокату зібрав 1 млн 181 тис грн. Загалом фільм подивилися 13 тис. 846 глядачів.

Нагадаємо, фільм «Донбас» Сергія Лозниці створювався у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Українським копродюсером виступив Денис Іванов та кінокомпанія «Артхаус Трафік», яка є дистриб'ютором стрічки в Україні. Фільм став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. У листопаді 2017 року Держкіно уклало договір про надання частки державного фінансування для зйомок художнього фільму. У грудні 2017 року проект фінансово підтримав фонд Eurimages.

Світова прем'єра фільму відбулася у рамках програми «Особливий погляд» Каннського міжнародного кінофестивалю, де Сергій Лозниця отримав нагороду за найкращу режисуру. Українська прем'єра «Донбасу» відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі. Також фільм був показаний у рамках міжнародних кінофестивалів у Карлових Варах, Мюнхені, Мельбурні та Єрусалимі. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY