detector.media
03.11.2018 14:10
Військова прокуратура відкрила справу щодо «вербування» співробітником СБУ журналіста «Страна.uа»
Військова прокуратура відкрила справу щодо «вербування» співробітником СБУ журналіста «Страна.uа»
У вересні інтернет-газета «Страна.ua» опублікувала матеріал, у якому стверджувала, що журналіста газети В'ячеслава Селезньова нібито намагався завербувати співробітник СБУ.

Про порушення справи сказано у відповіді Генеральної прокуратури на запит «Українських Новин».

Зазначено, що із заявою до правоохоронців звернулося ТОВ «Маджера» - власник видання «Страна.ua».

«Головною військовою прокуратурою 21.09.2018 в ЄРДР внесено відомості про скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 171 (вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов'язків або переслідування журналіста у зв'язку з його законною професійною діяльністю, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища - ред.) і ч. 1 ст. 345-1 (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, його близьких родичів або членів сім'ї у зв'язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності - ред.) Кримінального кодексу», - сказано у відповіді ГПУ.

Також у прокуратурі повідомили, що розслідувати справу доручено Головному слідчому управлінню Національної поліції.

Нагадаємо, що у вересні інтернет-газета «Страна.ua» опублікувала матеріал, у якому стверджувала, що на двох співробітників видання чиниться тиск співробітниками СБУ. Одному з них, папараці В'ячеславу Селезньову, який був затриманий після купівлі чотирьох грамів марихуани, нібито запропонували співпрацювати з СБУ. Селезньов стверджує, що його примусово доставили до відділення поліції, не надали можливості зв’язатися з адвокатом, протримали всю ніч у відділку та відпустили лише після згоди співпраці.

Видання оприлюднило запис розмов фотографа з невідомим, який погрожував «неприємностями» матері Селезньова, якщо той відмовиться надавати інформацію про діяльність редакції «Страни.ua». Також повідомляється, що телефон Селезньова прослуховувався і за ним стежили.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY