detector.media
01.11.2018 21:03
Засуджений у Білорусі журналіст Дмитро Галко виїхав до України
Засуджений у Білорусі журналіст Дмитро Галко виїхав до України
Суд призначив журналісту покарання у вигляді обмеження свободи терміном 4 роки. Дмитро Галко під час судового засідання заявив, що міліціонер, у нападі на якого його звинувачують, обмовив його, тому що незаконно потрапив до помешкання.

Білоруський журналіст Дмитро Галко, якого на батьківщині засудили до чотирьох років обмеження волі в установі відкритого типу за нібито напад на міліціонера, виїхав в Україну, передає «Радіо Свобода». Цю інформацію також підтвердив білоруській редакції «Радіо Свобода» батько журналіста.

Сам Дмитро Галко опублікував у мережі Facebook допис, у якому передав привіт «з волі» і назвав звинувачення проти себе сфальсифікованими. На знімку він зображений поблизу моря з дитиною та пише, що «цьому малюкові я поки більше потрібен, ніж вам».

Нагадаємо, Дмитра Галка затримали у Брестській області, коли він їхав зі Львова до Мінська у справах. За твердженнями управління Слідчого комітету по Мінську, затриманий журналіст був у розшуку через нібито напад на співробітника органів внутрішніх справ.

10 липня у суді Совєтського району Мінська журналіста почали судити. Журналіст Дмитро Галко під час судового засідання заявив, що міліціонер, у нападі на якого його звинувачують, обмовив його, тому що незаконно потрапив до помешкання.

Суд призначив журналісту покарання у вигляді обмеження свободи терміном 4 роки. Оскільки він відбув півроку у СІЗО, то мав відбути у виправній установі відкритого типу ще 3,5 року. Прокуратура просила засудити Галка до трьох років ув’язнення.

Фото: facebook.com/dzmitry.halko

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY