detector.media
31.10.2018 12:35
Другий міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив переможців
Другий міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив переможців
У рамках Kharkiv MeetDocs відбулись одразу два конкурси: пітчинг кінопроектів та конкурс короткометражних стрічок від кінофестивалю короткого метра «Бардак».

За підтримки Держкіно у Харкові завершився другий міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

На закритті фестивалю відбулося вручення нагород переможцям двох конкурсів.

Так, кращим проектом пітчингу, до складу журі якого увійшли Наталя Ворожбит і Сергій Буковський, став «Маршрут № ⅓» Софії Возняк.

Переможниця пітчингу в якості нагороди отримає камеру, а тим часом, як повідомляється, буде опрацьовувати сюжетні лінії стрічки. У фокусі документальної картини – життя шахтарського містечка Новогродівка, розташованого на лінії зіткнення. Знімати її режисерка планує на початку наступного року: «Це дуже атмосферне місто взимку, –  розповіла переможниця. – Скрізь білий сніг, а там — чорний».

А володарем Ґран-прі Другого фестивалю короткометражного українського незалежного кіно «Бардак», який проходив у рамках Kharkiv MeetDocs, став Олександр Онуфрієв з роботою «Заїнька».

Фільмом-закриттям фестивалю стала картина-переможець фестивалю Docudays UA «Вєаюфром» харківського режисера Дмитра Лавриненка.

Нагадаємо, що Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival проходив у Харкові з 24 по 28 жовтня у рамках Тижнів Німеччини. Організатором є Громадська організація Media Frontline e.V. за підтримки Федеративного міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt) і Державне агентство України з питань кіно. 

До програми фестивалю увійшов 21 повнометражний фільм, були показані роботи учасників Берлінського кінофестивалю, володарів нагород Каннського кінофестивалю, претендентів на майбутню премію «Оскар» та інші картини з України, Німеччини, Ізраїлю, США, Польщі, Великої Британії.

Для початківців і досвідчених кінематографістів були проведені 8 заходів індустріальної секції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY