detector.media
09.10.2018 17:45
У Хмельницькому невідомий з ножем перешкоджав журналістам
У Хмельницькому невідомий з ножем перешкоджав журналістам
У Хмельницькому 2 жовтня невідомий чоловік з ножем перешкоджав роботі місцевій журналістці Ларисі Світловській, яка знімала сюжет для одного з українських телеканалів.

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

 «Я робила сюжет про розумні зупинки. Ми недалеко були від цієї зупинки, поруч поліклініка була. Ми осторонь стояли і писали синхрон з одним чиновником з “Електротрансу”. Цей чоловік (з ножем – ред.) з розбігу, ми його навіть не бачили, спочатку закрив нам рукою камеру і сказав не знімати. Він був реально п’яний, знервований, лаявся дуже сильно на адресу наших усіх урядовців, посадовців… Можливо, він до того мав з кимось конфлікт, я не знаю», – розповіла журналістка.

За її словами чоловік «нічого не пошкодив», однак поводився агресивно.

«Що він міг зробити, я не знаю. В нього ніж, невеликий, кухонний. Чого він з ним ходить – не зрозуміло», – розповіла Світловська.

Журналістка повідомила, що тричі телефонувала до поліції під час інциденту, однак правоохоронці приїхали майже через півгодини, коли чоловік вже пішов.

Заяву до поліції вона не писала: «Я нічого не писала і не подавала. Справа в тім, що з огляду на те, скільки мої колеги зверталися з різних питань і я особисто. В мене були великі проблеми три роки назад, то навіть не відкривали кримінальні провадження. І з огляду на це, я не хочу мучити і тріпати свої нерви».

Нагадаємо, у вересні 2018 року ІМІ зафіксував в Україні 21 випадок порушення свободи слова та прав журналістів у восьми регіонах. З них 13 випадків – це фізична агресія щодо журналістів.

Фото: Facebook Лариси Світловської

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY