detector.media
07.10.2018 16:32
Amnesty International вкотре закликала звільнити Сенцова та наголосила на неприпустимості насильницького годування
Amnesty International вкотре закликала звільнити Сенцова та наголосила на неприпустимості насильницького годування
Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля режисер Олег Сенцов тримав 145 днів та припинив через погрози примусового годування в рамках «реанімаційних заходів з порятунку життя пацієнта».

Amnesty International вкотре закликала звільнити Сенцова та наголосила на неприпустимості насильницького годування. Про це повідомляється на сторінці організації у Facebook.

«Адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе підтвердив, що його підзахисний припинить голодування сьогодні, 6 жовтня. Олег передав через адвоката лист, в якому розповідає про загрозу примусового харчування. За словами Сенцова, насильницьке годування повинно проводитися в рамках "реанімаційних заходів з порятунку життя пацієнта". Ми заявляємо про недопустимість примусового годування, яке є фактично різновидом тортур, і вимагаємо надання Олегу своєчасної та ефективної медичної допомоги. Ми продовжуємо вимагати його негайного звільнення з в’язниці!» - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв «Детектор медіа», 5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

28 вересня російські тюремники повідомили, що голодуючого українського режисера Сенцова вивезли на «планове обстеження» до міської лікарні, де йому провели корекцію лікування. Як саме воно було відкореговане - не повідомлялося. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY