detector.media
06.10.2018 16:15
Російські тролі прикидаються фанами Гаррі Поттера, щоб маніпулювати британськими підлітками - ЗМІ
Російські тролі прикидаються фанами Гаррі Поттера, щоб маніпулювати британськими підлітками - ЗМІ
Російські фейкові акаунти проводять у соцмережах приховану кампанію, намагаючись посіяти розбрат та маніпулювати молоддю.

Про це повідомило британське видання The Times з посиланням на американських дослідників, які проаналізували тисячі облікових записів у соцмережах, передає «Європейська правда».

Зазначається, що російські фейкові акаунти в соцмережах нібито позиціонують себе як прихильників Гаррі Поттера та використовують образи знаменитостей (наприклад, Емми Вотсон, виконавиці ролі Герміони у фільмах про Поттера), щоб вплинути на думку молоді.

За даними дослідників, через один з фінансованих РФ Youtube-каналів тролі начебто поширювали дезінформацію про отруєння в Солсбері. Росія також спробувала викликати паніку після терористичних атак в Лондоні та поширити дезінформацію про Brexit і незалежність Шотландії, пише видання.

«Те, що вони роблять, - це політична війна в промислово розвинених масштабах, і вона спрямована на всю західну демократію», - прокоментував дії інтернет-тролів співробітник університету Клемсона в Південній Кароліні Даррен Лінвілл.

The Times називає Лінвілла фахівцем із російській дезінформації. За його словами, дії тролів добре фінансуються і становлять серйозну небезпеку, оскільки вони приховані.

За даними дослідників, російських тролів у соціальних мережах координує Агентство інтернет-досліджень з Санкт-Петербурга.. Один з акаунтів, створений за допомогою цього агентства, намагався звернутися до західних підлітків, позиціонуючи себе як прихильника прав геїв. Опубліковане на сторінці інтернет-троля повідомлення закликало школярів зривати уроки політичними протестами.

Інший фейковий обліковий запис нібито шанувальника Сільвії Платт змішував цитати з віршів поетеси, фотографії Емми Уотсон з постами з критикою американського втручання в Сирію, де Росія підтримує режим сирійського лідера Башара Асада.

Інші акаунти тролів намагалися привернути увагу молодих феміністок, активістів із захисту довкілля і прихильників європейських військ.

Раніше повідомлялося, що російські тролі створюють у Twitter штучні дебати щодо вакцинації, щоб розділити суспільство.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY