detector.media
03.10.2018 13:22
Прокуратура клопоче про арешт Гужви – адвокат
Прокуратура клопоче про арешт Гужви – адвокат
Шевченківський райсуд Києва отримав клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу для головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви із застави на тримання під вартою.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на адвоката Андрія Смирнова.

За його словами, засідання призначено на 13:30 3 жовтня, однак жоден із захисників не зможе на ньому бути.

Пан Смирнов додав, що клопотання про зміну запобіжного заходу нікому не вручалося по процедурі, тоді як виклик має надходити завчасно: «Сам пан Гужва перебуває за кордоном. Клопотання йому мали б вручити у порядку статті 135 Кримінального кодексу – за Договором про правову міжнародну допомогу, через консульську установу. Клопотання ми не бачили».

Адвокат додав, що Ігор Гужва перебуває в Австрії, тож на судовому засіданні його не буде: «Як він приїде? Це – самогубство».

«Детектор медіа» звернувся до Генпрокуратури по коментар.

Як повідомляв «Детектор медіа», 31 січня стало відомо, що головний редактор інтернет-видання «Страна.ua» Ігор Гужва залишив територію України і попросив політичного притулку в Австрії.

6 лютого Шевченківський районний суд Києва дозволив затримання головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви з метою вирішення судом питання про зміну запобіжного заходу із застави на арешт. 

Раніше у Генпрокуратурі заявляли, що готують клопотання до суду про застосування суворішого, аніж застава, запобіжного заходу щодо головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви.

У лютому 2018 року стало відомо, що його оголосили у розшук.

1 жовтня Гужва повідомив, що отримав політичний притулок в Австрії

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY