detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
27.09.2018 17:35
На Вінничині біля військової частини виявили журналістів, які намагалися запустити безпілотник (ДОПОВНЕНО)
На Вінничині біля військової частини виявили журналістів, які намагалися запустити безпілотник (ДОПОВНЕНО)
26 вересня в районі села Павлівка на Вінниччині біля однієї з військових частин було виявлено співробітників одного з українських телеканалів, які намагалися запустити безпілотний літальний апарат. Начальник підрозділу охорони провів з ними роз’яснювальну роботу та попередив про заборону запуску безпілотників та ведення фото-відео зйомки військових об’єктів

Про це повідомляється на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Зазначено, що літальний апарат було виявлено на окраїні адміністративно-господарчої території військової частини. На місце події були направлені черговий підрозділ охорони та патрульна група зонального відділу Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. 

«У результаті встановлено, що зазначені особи є представниками одного із загальнонаціональних телеканалів. Начальник підрозділу охорони провів розяснювальну роботу та вкотре попередив про заборону запуску БПЛА та ведення фото-відео зйомки військових обєктів», – повідомляє Генштаб.

За повідомленням Генштабу, на місце події були представники Служби безпеки України, які «з’ясовуватимуть усі обставини та надаватимуть оцінку діям представників каналу».

Генштаб у своєму повідомленні нагадав, що в районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати будуть збиті, а особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності.

«Детектор медіа» звернувся до СБУ та попросив повідомити, чи буде вжито якихось заходів щодо журналістів. 

«НіПеревірили – все було нормально і журналісти продовжили наземні зйомки», – прокоментувала прес-секретарка СБУ Олена Гітлянська.

«Детектору медіа» з власних джерел стало відомо, що це міг бути безпілотник «1+1». ДМ звернувся до прес-служби телеканалу по коментар. У відповідь на запит канал надіслав сюжет журналіста Олександра Завгороднього з Павлівки, який розповідає, що «1+1» «перевіряв пильність військових».

«Ось так ненавмисно безпілотник 1+1 перевіряє пильність військових. Охорона арсеналу за лічені секунди помітила і вже була готова збити літальний апарат», – повідомляє журналіст Олександр Завгоодній.

Нагадаємо, Державіаслужба змінила правила використання дронів та збільшила їхню припустиму вагу та висоту польотів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY