detector.media
12.09.2018 18:18
В ОБСЄ «глибоко розчаровані» рішенням російського суду щодо Сущенка та закликають відпустити журналіста
В ОБСЄ «глибоко розчаровані» рішенням російського суду щодо Сущенка та закликають відпустити журналіста
12 вересня Верховний суд Російської Федерації визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув’язнення для українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві».

В ОБСЄ «глибоко розчаровані» рішенням російського суду щодо українського журналіста Романа Сущенка та закликають Росію відпустити його. Про це представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір написав на своїй сторінці у Twitter.

«Сьогоднішнє рішення Верховного Суду РФ про підтримання вироку у вигляді 12 років ув'язнення для українського журналіста Романа Сущенка з "Укрінформу" глибоко розчаровує. Я повторюю свій заклик до влади випустити його», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 

4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку. Розгляд апеляції на вирок призначено на 12 вересня 2018 року.

12 вересня Верховний суд Російської Федерації визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув’язнення для українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст розраховує на обмін. Сущенко заявив, що розраховує на обмін і пообіцяв родині обов’язково повернутися. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін повідомив, що Сущенко готовий просити Президента РФ Володимира Путіна про помилування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY