detector.media
01.09.2018 14:03
Концерн РРТ вимкнув аналогове телебачення
Концерн РРТ вимкнув аналогове телебачення
Сьогодні, 1 вересня, в Україні було вимкнено аналогове телебачення.

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив генеральний директор Концерну РРТ Петро Семерей.

«Так, аналогове мовлення вимкнули», – сказав він.  

На запитання щодо ухвали суду в Рівненській області про заборону вимкнення аналогового телебачення пан Семерей відповів: «Порушив закон, виконав вказівку керівництва». При цьому не поточнив, про чию саме вказівку йдеться. 

Нагадаємо, згідно з рішенням уряду, 31 серпня 2018 року мало бути вимкнено аналогове телебачення по всій Україні. А в ніч з 31 липня на 1 серпня відбувся перший етап вимкнення в Києві та Кіровоградській області.

Телеканал «1+1» оскаржив постанову Кабінету Міністрів і рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо вимкнення аналогового телебачення.

18 липня уряд ухвалив зміни до своєї постанови про вимкнення аналогового телебачення щодо збереження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення (зона ООС і на кордоні з Кримом).

29 серпня уряд продовжив аналогове мовлення каналів Національної суспільної телерадіокомпанії України, місцевих мовників, які не мають цифрових ліцензій, і передавачів на кордоні з Російською Федерацією, до 1 травня 2019 року.

Також 29 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про втрату чинності з 1 вересня ліцензій на аналогове мовлення 39 телеканалів (40 юридичних осіб). Мовники мають протягом 10 днів здати свої нечинні ліцензії або протягом місяця переоформити ліцензії, які частково залишаться чинними (вилучити з них передавачі, що підлягають вимкненню).

Тим часом 29 серпня Миколаївське обленерго за борги вимкнуло електроенергію Миколаївській філії Концерну РРТ, яке є оператором телевізійних і радіопередавачів. У результаті в області зникло аналогове та цифрове ефірне мовлення, а також радіомовлення тих радіостанцій, чиї передавачі розташовані на вежах Концерну РРТ.

Іще сім обленерго попередили Концерн РРТ про наміри вимкнути електропостачання філій Концерну через заборгованість за електроенергію.

З 18 червня щодня з 6:00 до 18:00 Концерн РРТ вимикає аналогову трансляцію телеканалу «UA:Перший» в дев’яти містах: Білопілля (Сумська область), Вінниця, Дніпро, Ізюм (Харківська область), Київ, Ковель (Волинська область), Одеса, Тернопіль і Чернігів. Причина – заборгованість НСТУ за послуги Концерну РРТ, що виникла у 2018 році через недофінансування НСТУ з державного бюджету.

30 серпня Сарненський районний суд Рівненської області виніс ухвалу, якою заборонив Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення вчиняти будь-які дії, пов’язані з припиненням використання технології аналогового телебачення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY