detector.media
28.08.2018 19:00
В Україні можуть розробити нове законодавство щодо обмеження пропаганди у соцмережах
В Україні можуть розробити нове законодавство щодо обмеження пропаганди у соцмережах
Президент Петро Порошенко провів нараду з українськими послами, на якій обговорив законодавче обмеження щодо поширення пропаганди в мережі.

Під час наради президент зазначив, що Росія активізує гібридну війну проти України напередодні виборів. «Вже зараз провідні ІТ-компанії фіксують створення тисяч фейкових акаунтів з російським корінням. Росія готується до нової потужної маніпулятивної кампанії. Маємо бути готові дати відсіч», — цитує його слова «Європейська правда».

Президент доручив учасникам наради вивчити як інші країни протидіють інформаційним атакам РФ. На його думку, Україна має шукати шляхи до співпраці з іншими державами та координувати зусилля, аби створити механізм, який допоможе запобігти сторонньому втручанню у виборчий процес. Президент звернув увагу на законодавчі ініціативи Франції та Німеччини.

«Прошу відпрацювати можливість залучення німецьких та французьких, американських експертів для підготовки аналогічної законодавчої ініціативи в Україні. Міжнародна допомога буде нам не зайвою», — сказав президент. Він також зазначив, що нове законодавство має забезпечити баланс між національною безпекою та свободою слова.

Раніше президент назвав фейкові новини частиною гібридної війни й зазначив, що Україна і Європа разом шукатимуть засоби боротьби з російськими фейками. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY