detector.media
26.08.2018 17:20
Сущенко отримав запрошення на засідання Верховного суду
Сущенко отримав запрошення на засідання Верховного суду
Українському журналісту Роману Сущенко надійшов лист з Верховного суду РФ про дату розгляду апеляції на рішення Московського міського суду щодо вироку

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на громадського захисника журналіста Марка Фейгіна.

«Був у Романа Сущенка в Лефортово. Обговорили з ним поточні справи. Зокрема, розповів про свою недавню поїздку в Київ, де я зустрічався з офіційними особами. Обговорювали дії після апеляційного розгляду у ВС», – розказав він.

За словами захисника,  Сущенку надійшов лист з Верховного суду Росії про дату розгляду і підтвердження, що його доставлять для участі в засіданні 12 вересня.

«Тож Роман точно братиме участь у засіданні ВС особисто», – додав він.

Зазначимо, на думку Фейгіна, Верховний суд РФ може тільки пом'якшити покарання для Сущенка.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловило протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку. 5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку.

6 серпня справа українського журналіста Романа Сущенка надійшла до Верховного суду РФ. Розгляд апеляції на вирок призначено на 12 вересня 2018 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY