detector.media
23.08.2018 18:29
Верховний суд РФ може тільки пом'якшити покарання для Сущенка - Фейгін
Верховний суд РФ може тільки пом'якшити покарання для Сущенка - Фейгін
Російська прокуратура не оскаржила вирок журналісту Роману Сущенку, а це означає, що покарання можуть тільки пом'якшити після апеляційного розгляду справи у Верховному суді РФ, вважає захисник.

Про це захисник Марк Фейгін повідомив «Укрінформу».

«Для апеляційного розгляду справи Сущенка російська прокуратура надіслала тільки заперечення на скаргу захисту. Але сам вирок обвинувачення не оскаржило. Це означає, що Роману можуть тільки пом'якшити покарання, а не посилити», - пояснив він.

Проте, за словами захисника, на виправдання «розраховувати не доводиться».

Як відомо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловило протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку. 5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку.

6 серпня справа українського журналіста Романа Сущенка надійшла до Верховного суду РФ. Розгляд апеляції на вирок призначено на 12 вересня 2018 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY